Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

30Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΕΚ-ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ












Ρεπορτάζ από aek365.gr και καρέ-καρέ από contra.gr:

Μπάλα παίχθηκε. Και τηρουμένων των συνθηκών αρκετά καλή, για 60 περίπου λεπτά. Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Τζιμπούρ και Καφέ, κλείνοντας θετικά το πρωτάθλημα και τώρα κοιτά τα πλέι οφ, πηγαίνοντας στα πλέι οφ με μόλις 1, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ξεκινά με 4 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ με 3 και ο Άρης με 0 βαθμούς. Ήταν όμως ένα διαφορετικό βράδυ. Δεν ήταν μόνο αγωνιστικό. Στιγματίστηκε από την οργή του κόσμου της ΑΕΚ κατά των μετόχων, κατά του Σταύρου Αδαμίδη που με συνθήματα τον ανάγκασαν να φύγει από το γήπεδο, αλλά και κατά - υπέρ (υπήρχε διχογνωμία) του Σκόκο, που πέρασε στο γήπεδο σαν αλλαγή.
Το παιχνίδι ουσιαστικά αδιάφορο, οι αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ αρκετές, θα περίμενε κανείς ότι το θέαμα που θα παρουσίαζαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο δεν θα ήταν αξιόλογο. Στην πράξη όμως τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξαν ανοικτά. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους, παρά το γεγονός ότι στο 4-4-2 που επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα είχε ως κεντρικό σκοπό να χτυπούν στην κόντρα. Από την πλευρά της η Ενωση (και αυτή με διάταξη 4-4-2) είχε ένα καλό πρώτο 20λεπτο. Με τους Νέμεθ, Τζιμπούρ (κορυφή επίθεσης) με όρεξη να πάρουν πρωτοβουλίες και να παίξουν οι δύο τους, σε συνδυασμό με τα δύο πλάγια χαφ (Μαντούκα, Λεονάρντο) η ΑΕΚ άνοιξε δύο φορές την άμυνα του Αστέρα δημιουργώντας δύο καλές στιγμές. Πολύ καλή ήταν η συνεργασία των Μάκου, Γκέντσογλου στα χαφ. Αμφότεροι κινούνταν σωστά στους χώρους, με τον Μάκο να κάνει ένα ήρεμο παιχνίδι μοιράζοντας τη μπάλα με κοντινές πάσες στα πλάγια, ενώ έκοψε και τρεις μπάλες. Ο Γκέντσογλου με τη σειρά του ήταν περισσότερο ουσιώδης. Δεν έλειψαν τα ατομικά λάθη, ωστόσο ήταν εκείνος που έβγαινε μπροστά (έπαιζε το ρόλο του Καφέ), προσφέροντας στην ΑΕΚ την κινητικότητα και εγρήγορση από τη μέση και μπροστά. Στην αμυντική διάταξη ο Μανωλάς ήταν εκ των κορυφαίων. Κάλυπτε χώρος, έκοβε τους επιθετικούς του Αστέρα, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει ένα σπάνιο γκολ με εντυπωσιακό «ψαλίδι». Τα δύο πλάγια μπακ (Γεωργέας - Λαγός) βοηθούσαν επιθετικά, ωστόσο ειδικά ο Λαγός αμυντικά είχε προβλήματα. Από την πλευρά του έγινε η σέντρα στο 33' όταν ο Ουντότζι εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στην... Κηφισίας. Γκολ πάντως στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε. Και τούτο γιατί τόση η ΑΕΚ όσο και ο Αστέρας είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.
Στην επανάληψη έγιναν τα πάντα. Ξύλο στις εξέδρες, αποδοκιμασίες στον Αδαμίδη και τους μετόχους με τον πρόεδρο της ΑΕΚ να φεύγει από το γήπεδο, και... παιχνίδι. Η ΑΕΚ με τους εκ των κορυφαίων στο παιχνίδι (Νέμεθ, Τζιμπούρ) να συνδυάζονται άψογα στο 48' και ο Τζιμπούρ με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0. Από εκεί και πέρα δεν έγινε παιχνίδι. Και πώς να γίνει, όταν το ματς αναγκαστικά διακόπηκε στο 73' και στο 77' για να ξεκινήσει 12' λεπτά αργότερα. Όταν η μπάλα κύλησε ξανά στο χορτάρι τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Σκόκο και τα... αυτιά στις εξέδρες. Όποτε έπαιρνε τη μπάλα ο Αργεντινός το μισό γήπεδο τον χειροκροτούσε και το υπόλοιπο τον αποδοκίμαζε, καλώντας τον με συνθήματα να πάει στον... Ολυμπιακό! Ο διαιτητής έδωσε 10 λεπτά καθυστερήσεων. Μέσα σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Καφέ στο 99'. Νωρίτερα η ΑΕΚ έχασε δύο καλές φάσεις με τον Σκόκο και τον Χέρσι, ενώ ο Αστέρας στο 96' λεπτό ο Ουριμπάρι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Καρέ - Καρέ
13ο λεπτό: Απέναντι από τον Ντεγκρά ο Νέμεθ, το πλασέ του έφυγε άουτ.

37ο λεπτό: Ανάποδο "ψαλίδι" του Μανωλά, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

48ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Κόντρα επίθεση της Ένωσης, τελικός αποδέκτης ο Τζιμπούρ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

65ο λεπτό: Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των οπαδών της Ένωσης προς τον Νάτσο Σκόκο όταν μπήκε στο παιχνίδι αντί του Γκουστάβο Μαντούκα. "Φύγε από δω, φύγε από και πήγαινε στον π... τον Ολυμπιακό", τραγουδούσε εν χορώ η κερκίδα.

73ο λεπτό: Αμαρκάριστος ο Τσέζαρεκ στη μικρή περιοχή, έβαλε λάθος το σώμα του και δεν έπιασε καλά την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά η αναμέτρηση λόγω επεισοδίων στις κερκίδες. Οπαδοί της ΑΕΚ από το πέταλο των οργανωμένων έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα επίσημα. Άλλοι δε εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυνάμεις ασφαλείας και των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν την κίνηση και ακολούθησαν "μάχες". Ο διαιτητής Αμπάρκιολης, παρακολουθώντας τα έκτροπα, κάλεσε τους βοηθούς και αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του αγώνα έως ότου ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα.

101ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Ωραία προσπάθεια του Νέμεθ, ο οποίος πάσαρε στον Καφέ κι αυτός με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα

6 σχόλια: