Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΕΚ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, 26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α1

Δείτε την κρίσιμη τελευταία αγωνιστική που η ΑΕΚ παίζει τη σωτηρία της με τον Ηλυσιακό.

























Από contra.gr:

Νίκησε η ΑΕΚ, παρέμειναν και οι δύο

Από σαράντα κύματα πέρασε η -αγωνιστική- σωτηρία της ΑΕΚ (η διοικητική ακόμη αγνοείται). Με νίκη 64-63 επί του Ηλυσιακού στο κλειστό του Ελληνικού, η ομάδα του Μηνά Γκέκου ρύθμισε τη μοίρα της και εξασφάλισε την παραμονή της. Το ίδιο όμως συνέβη και με την ομάδα του Ζωγράφου, αφού την ίδια ώρα τα Τρίκαλα έπεφταν αμαχητί στο Περιστέρι.

Έτσι κρίθηκε
Η αναμέτρηση άρχισε με καθυστέρηση 55 λεπτών και η εξέλιξη αυτή επηρέασε αμφότερες τις ομάδες. Μπορεί ο Ηλυσιακός να είχε μια πιο στενή επαφή με το αντίπαλο καλάθι, προηγούμενος 18-11 και 20-15 (10'), όμως ήταν ολοφάνερο πως ούτε η ομάδα του Στέργιου Κουφού ούτε η Ένωση μπορούσαν να αποκτήσουν ρυθμό και να διατηρήσουν υψηλό τέμπο για μεγάλα διαστήματα.

Ήταν κάτι που εξ αρχής συνέφερε τους φιλοξενούμενους, αφού με αυτόν τον τρόπο θα διεκδικούσαν τη νίκη σωτηρίας. Η ΑΕΚ "ξεκόλλησε", βρίσκοντας σκορ από τον Δορκοφίκη και τον Καλλινικίδη (24-23), αλλά δεν κατόρθωσε να ξεφύγει. Ο Ηλυσιακός ακολουθούσε από κοντά και γέμιζε με περισσότερο άγχος τους παίκτες του Γκέκου. Το 38-31 δεν αποδείχθηκε ασφαλές προβάδισμα για την ΑΕΚ, αφού ο Χατζής έμοιαζε να τιμωρεί την πρώην ομάδα του, ενώ το δίδυμο των Κάρτερ-Χάντερ έδινε λύσεις διαδοχικά.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε το 47-46, αλλά η Ένωση ήταν τυχερή γιατί κάθε φορά που η ομάδα του Κουφού είχε την ευκαιρία να προσπεράσει, την πετούσε. Πάντως με τα τρίποντα του Σιούτη ο Ηλυσιακός πίστεψε στην ανατροπή και την κυνήγησε. Μόνο που το σχέδιο έμεινε ανολοκλήρωτο. Μετά το 61-60, Χατζής και Αθανασούλας έχασαν κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα και η ΑΕΚ κρατώντας το προβάδισμα κατέκτησε και τη νίκη.

Το αστέρι
Ο Στέργιος Κουφός δεν ανήκει στο "σταρ σίστεμ" των Ελλήνων προπονητών, αλλά η δουλειά του αποτυπώνεται στο παρκέ. Ως αφανής ήρωας, έσωσε τον Ηλυσιακό με πενιχρό μπάτζετ, μόνο τρεις ξένους (αρκετές οι αλλαγές) και Έλληνες χωρίς πλούσιες παραστάσεις από την κατηγορία, εξαιρουμένου του Νίκου Χατζή.

Απογοήτευση
Η ΑΕΚ έπαιζε την αγωνιστική επιβίωσή της, αλλά στο κλειστό του Ελληνικού βρέθηκαν ελάχιστοι. Λίγοι και καλοί θα πείτε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται στήριξη την οποία ο Γκέκος και οι παίκτες του δεν ένιωσαν. Μήπως ήταν καλύτερα στα Πατήσια;

Σχόλιo
Τα όσα τραγελαφικά (δεν χρειάζεται μία και πλέον ώρα για να αντικατασταθεί ένα ταμπλό) συνέβησαν πριν από το τζάμπολ θα τα κρίνει προφανώς ο αθλητικός δικαστής, αν βέβαια τα Τρίκαλα υποστηρίξουν την ένσταση που κατέθεσαν. Αγωνιστικά η ΑΕΚ σώθηκε με το... σπαθί της. Αποτελεί "διασυρμό" για την Ένωση να παίζει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Ηλυσιακό (χωρίς να τον υποτιμάμε) για τη σωτηρία της, όμως όπως ήρθαν τα πράγματα οι παίκτες του Γκέκου πήραν αυτό που ήθελαν. Με το τσαγανό του Κουφού, ο οποίος γνωρίζει από τέτοιες καταστάσεις και μετέδωσε τη γνώση και την εμπειρία του στους παίκτες, σώθηκε και ο Ηλυσιακός. Το πόσο χρήσιμη θα είναι η παρουσία του στην Α1 τη νέα περίοδο αναμένουμε να δούμε τα βήματα που θα γίνουν το καλοκαίρι.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-29, 47-46, 64-63.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου