Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΠΑΔΩΝ ΑΕΚ 18-4-2010

Δείτε βίντεο από το συλλαλητήριο της Κυριακής.








Από aek365.gr:

Των Θ.ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & Α.ΛΥΜΠΕΡΗ

Περίπου στις 17:00 ολοκληρώθηκε το σημερινό ειρηνικό συλλαλητήριο των φίλων της ΑΕΚ στον χώρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Περισσότεροι από 2.000 φίλοι της Ενωσης συγκεντρώθηκαν στον χώρο έξω από την παλιά σκεπαστή και διαμαρτυρήθηκαν έντονα με την παρουσία τους και μέσω συνθημάτων για τα σχέδια των μετόχων της ΠΑΕ. Οι διοργανωτές δήλωναν ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου, ενώ μετά το τέλος της η πλειοψηφία ακολούθησε την παλιά αγαπημένη διαδρομή... Πορεία μέχρι τον Ηλεκτρικό του Περισσού και από εκεί με το τρένο για το ΟΑΚΑ για να δουν το ματς της Ενωσης, ενώ περίπου 150 μηχανάκια πάνε με πορεία στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα συνθήματα στο συλλαλητήριο αφορούσαν κατά βάσην του μετόχους της ΠΑΕ και τους καλούσαν να φύγουν από την ΑΕΚ, ενώ ακούστηκαν μεμονωμένα και αποδοκιμασίες κατά του Σταύρου Αδαμίδη. Πέραν των μετόχων της ΠΑΕ υπήρχαν και πολλά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος της ΑΕΚ ξέρει καλά ποιοι είναι οι ανταγωνιστές της ομάδας του και δεν... πέφτουν επίπεδο σε καμία περίπτωση. Παρά τα όσα είχαν γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες δεν ακούστηκε κανένα σύνθημα υπέρ ή κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Τον λόγο από μικροφώνου πήρε και ο Ηλίας Ατματσίδης που εν μέσω αποθέωσης δήλωσε «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ κοντάς και περισσότερο χαρούμενος που είμαι σε αυτόν τον χώρο. Εδώ είναι η ΑΕΚ. Εδώ είμαστε και εμείς. Είμαι κατά όσων βρίζουν παλιούς μου συμπαίκτες. Ο καθένας κρίνεται από την ιστορία. Μόνο ο κόσμος μπορεί να σώσει αυτή την ομάδα. Χρήματα δεν θα βάλει κανείς, μην ξεγελιέστε. Μονο ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει αυτήν την ομάδα».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ...

Περισσότεροι από 700 φίλοι της ΑΕΚ βρίσκονται λίγο πριν τις 16:00 έξω από τον ιερό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας και διαμαρτύρονται κατά των μετόχων και των σχεδίων τους για την αγαπημένη τους ομάδας. Οι φίλοι της Ενωσης μάλιστα (όλων των ηλικιών) έκλεισαν τον δρόμο που περνούσε μπροστά από το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ. Aπέναντι από τον χώρο που βρισκόταν η σκεπαστή έχει αναρτηθεί πανό που αναφέρει «Για να έχω ομάδα - ιστορία - λαό, μια η λύση... τον Π... ρε από δω. Patissia club», το οποίο υπήρχε και χθες στο Ελληνικό στον αγώνα της Βασίλισσας με τον ΠΑΟΚ.

Στις 16:00 ξεκίνησε το συλλαλητήριο με συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ και κατά των μετόχων («Μέτοχοι - αμέτοχοι, τον Π... από εδώ»), ενώ μοιράζονται και φυλλάδια στον κόσμο της ΑΕΚ που γράφουν «Αμα δεν μπορείτε, πληρώστε τα χρέη σας και βάλτε Πωλείται». Στο συλλαλητήριο βρίσκεται και ο Ηλίας Ατματσίδης με τον γιο του, ενώ οι φίλαθλοι περιφέρουν ένα... σκιάχτρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί σύνθημα υπέρ κάποιου προσώπου, ενώ υπάρχουν συνθήματα μόνο υπέρ της ΑΕΚ και κατά των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και μετόχων της ΠΑΕ. Πανό έχουν αναρτήσει και οι «Πειρατές» που αναφέρει «Διαχειριστικό έλεγχο τώρα», ενώ ένα άλλο έγραφε «Μέτοχοι ο λάος σφύριξε και έληξες».

Στις 16:15 έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 φίλοι της ΑΕΚ με την προσέλευση να συνεχίζεται και τους οπαδούς της ΑΕΚ να κάνουν συμβολική πορεία στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας... Διακριτική η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας μια και όλα κυλούν ειρηνικά.

Η προσέλευση στην Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζεται και υπολογίζεται αυτήν την στιγμή ότι έχουν μαζευτεί περισσότεροι από 1.500 φίλοι της ΑΕΚ. Μάλιστα, όλοι τους βρίσκονται στον χώρο μπροστά από την παλιά σκεπαστή, έχοντας κλείσει τον δρόμο από την μία άκρη στην άλλη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ και κατά των μετόχων της! Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο παλαίμαχος της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος.

Ενας εκ των διοργανωτών είπε από μικροφώνου «Δεν έχει σημασία ποιοι διοργάνωσαν αυτό το πράγμα. Σημασία έχει ποιοι είμαστε εδώ. Είναι ένα μήνυμα για αυτούς που είναι επικίνδυνοι για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ. Κρατούν όμηρο την ΑΕΚ και τους στέλνουμε το μήνυμα μας»

Ο παλαίμαχος της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος είπε στους φίλους της ΑΕΚ «Εκ μέρους των παλαιμάχων, έχω να πω ότι είμαστε μαζί σας. Σε αυτό το γήπεδο γεννηθήκαμε όλοι, εδώ είναι η ιστορία μας και εδώ πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο».

Στην σημερινή διαμαρτυρία μπορεί να μην συμμετέχει η Original (την διοργάνωσαν 12 διαφορετικοί σύνδεσμοι οργανωμένων), ωστόσο βρίσκονται πάρα πολλά μεμονωμένα στελέχη της με διακριτικά του μεγαλύτερου συνδέσμου φίλων της ΑΕΚ. Τρία τέταρτα μετά το ξεκίνημα του συλλαλητηρίου και υπολογίζεται ότι στον χώρο βρίσκονται περίπου 2.000 οπαδοί της ΑΕΚ. Τον λόγο επιχείρησε να πάρει και ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Ανδρέας Ανατολιωτάκης, αλλά λόγω αποδοκιμασιών του πλήθους δεν μίλησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου