Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΤΟ NOVASPORT FM








Αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, καλώντας όλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ο Σταύρος Αδαμίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΝΟVAΣπορFM 94,6 - Τι είπε για τα συμβόλαια Σκόκο, Μπλάνκο, τη Ριζούπολη, το προπονητικό, Δαλούκα

Ο Σταύρος Αδαμίδης συνεχίζει να πορεύεται δυναμικά στο θέμα της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας συγκεκριμένα. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μιλώντας στο NOVAΣπορ fm 94,6 κάλεσε δημόσια όλους τους προέδρους να πάρουν μέρος σε μία συζήτηση που σκοπό θα έχει τη λήψη αποφάσεων για ένα καλύτερο μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, ο Αδαμίδης, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά (επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του aek365.gr) ότι η ΑΕΚ δεν θα πάει στη Ριζούπολη, ενώ αναφέρθηκε στα συμβόλαια των Σκόκο, Μπλάνκο, όπως και για τα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα. Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης

Για Δαλούκα

"Χαίρομαι για την ευαισθησία του κ. Δαλούκα. Χαίρομαι που παραιτήθηκε και βγήκε εκτός πινάκων. Απο τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει καλά κάνει και αποχωρεί. Η διαιτησία του πέρυσι με τον Ολυμπιακό, στο ματς με την ΑΕΚ ήταν άκρως προκλητική. Αν ήμουν πρόεδρος στην ΑΕΚ θα είχα απαιτήσει να διαγραφεί. Οι ανίκανοι δεν έχουν θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο".


Για τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο

"Γίναμε μάρτυρες ανικανότητας. Η παρέμβασή μου μετά το ματς της ΑΕΚ, έγινε γιατί η ΑΕΚ δεν είναι αμέτοχη. Αυτό το σκοπό είχε η τοποθέτησή μου. Δεν ήταν δύο τρια λάθη. Ήταν περισσότερα. Η ΑΕΚ έχει πέσει θύμα διαιτησιών. Δεν έχει βγει κανείς να πει τίποτα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Έπρεπε να βγούμε να πούμε κάποια πράγματα. Δεν ήθελα να βγω μετά απο ένα ματς που θα χάναμε, γιατί δεν θα είχα τότε λόγο να το κάνω. Θα μπορούσα να χαρακτηριστώ γραφικός. Τώρα είναι νωρίς. Έχουμε μπροστά μας 28 αγώνες. Δεν σας κρύβω ότι μίλησα και με τον Πάτερα και τον Μαρινάκη και ή προχωράμε στην εξυγιάνση του ποδοσφαίρου και κατά της βίας ή αναλαμβάνει ο καθένας το δικό του... καπετανάτο. Διάβασα και τις δηλώσεις του κ. Πατέρα. Διαφωνώ κάθετα όμως με το θέμα της διαιτησία του Ολύμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αυτό το μεταξύ τους. Η ΑΕΚ έχει ιστορία, έχει ανθρώπους που βάζουν λεφτά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει και το παραδέχονται όλοι. Είναι μία καλή ευκαιρία: Η ΑΕΚ έχει καινούργια διοίκηση, ο ΠΑΟ σχετικά καινούργιο πρόεδρο, όπως και ο Ολυμπιακός. Να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με όλους τους υπόλοιπους και να βρούμε μία λύση".

"Η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η ΑΕΚ έχει το δικό της άρμα. Η ΑΕΚ έχει δύναμη, τον κόσμο της, ισχυρή διοίκηση. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απο κανέναν. Υπάρχουν γενικά πολλά προβλήματα. Το να μη συζητάμε δεν βγάζει πουθενά. Στο τέλος της ημέρας όλοι θέλουν να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά. Αν καταλάβουμε ότι πρέπει πάει μπροστά το ποδόσφαιρο, τότε θα πάει. Οπωσδήποτε το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός για την ΑΕΚ. Και εμείς θέλουμε να πάρουμε. Αν έρθουμε ξανά αντιμετώπει με τέτοιες διαιτησίες θα αντιδράσουμε. Θέλουμε να πέσουν οι τόνοι. Συμφωνά με τις δηλώσεις του κ. Πατέρα. Πρέπει όλοι να καθίσουμε κάτω και να πορευτούμε ενωμένοι. Να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Αν δεν γίνει αυτό, μπορεί να συνεχίσουμε ως έχει: με ξύλο, βία και, και, και..."

Για συνάντηση με Πλατινί

"Ως διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο άκρως ρεαλιστικά. Το financial fair play θέλει να λειτουργήσει η ΟΥΕΦΑ και εμείς πορευόμαστε πάνω σε αυτό. Μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτό το θέμα. Πορευόμαστε έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβληματα. Η συνάντηση με τον κ. Πλατινί και η συνάντησή του με τους κ. Μαρινάκη, Πατέρα ήταν προκλητική. Απούσα η ΑΕΚ; Είναι απαράδεκτο! Και οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην Ευρώπη έπρεπε να ήταν στη συνάντηση. Αυτή τη μεταχείριση ΠΑΟ και Ολυμπιακού απο την ΕΠΟ δεν την καταλαβαίνω. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν λάθος του κ. Πιλάβιου. Όλες οι ομάδες έπρεπε να συναντηθούν με τον κ. Πλατινί. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι παρακατιανές. Ο κ. Πιλάβιος, κατά την άποψή μου, κάνει πολλά λάθη. Αν και θέλω να πιστεύω ότι είναι ειλικρινής. Θέλω να πιστεύω ότι είναι τίμιος και πιστεύω ότι είναι τίμιος. Η ΑΕΚ δεν θέλω να το... παίζει Ρομπέν των Δασών. Οτι ο ένας μπορεί να έχει παραπάνω χρήματα απο τον άλλον δεν με ενδιαφέρει".

Για συμβόλαια Σκόκο και Μπλάνκο

"Η πρόθεση της ΑΕΚ είναι να κρατήσει στο ρόστερ της όλους τους πρωτοκλασάτους. Δεν πουλήσαμε κανέναν το καλοακρί. Προτάσεις θα γίνουν άμεσα και πιστεύω θα απαντήσουν και οι δύο θετικά. Θέλουμε να τους κρατήσουμε. Εννοείται η ΑΕΚ πάει για το πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί και θα πρωταγωνιστήσει για να πάρει το πρωτάθλημα"

Για Ριζούπολη

"Με την ατμόσφαιρα που είδα την Κυριακή... ανατρίχιασα. Μου θύμισε παλαιές εποχές. Έχουμε ξεπεράσει τις 12.000 διαρκείας οπότε η μετακόμισή της της ομάδας στη Ριζούπολη είναι δύσκολη, έως ανέφικτη. Θα πάμε καλά και θα έχουμε κόσμο και στο ΟΑΚΑ. Το να πάει η ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή στη Ριζούπολη είναι ανέφικτο".

Για Φιλαδέλφεια και ΟΑΚΑ

"Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ είναι ένα τεράστιο έσοδο για το ΟΑΚΑ. Στο θέμα του γηπέδου το εξετάζουμε προσεκτικά. Μίλησα με την Ερασιτεχνική και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μία συνάντηση για τις δύο προτάσεις που θα κάνουμε στην κυρία Μπιρμπίλη. Ως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε μια και καλή αν γίνεται γήπεδο στη Φιλαδέλφεια. Αν γινεται θα πάμε εκεί. Αν όχι θα εξετάσουμε άλλες λύσεις. Δεν έχουμε κοιτάξει ως τώρα άλλους χώρους. Αυτό που δεν έχει γίνει απο άλλες διοικήσεις, και δεν καταλαβαίνω το λόγο, είναι ότι δεν έχει βγει ποτέ να πει κανείς αν μπορεί ή όχι να γίνει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια και ποιος ο λόγος. Ο κόσμος οφείλει να έχει απαντήσεις. Θα είμαστε ενωμένοι με την Ερασιτεχνική και όταν έρθει η ώρα θα πάμε στο λαό της ΑΕΚ να του πούμε γίνεται γήπεδο ή δεν γίνεται γήπεδο".

Για το πως μπορεί να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία

"Τα θέματα διαιτησίας είναι θέματα που ορίζει η ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορεί η ΕΠΟ με τη Σούπερ Λιγκ να ορίσει 5ο ή 6ο διαιτητή. Αν εμείς, ως Ελλάδα, πιέσουμε την ΟΥΕΦΑ ίσως μπορεί να γίνει. Αλλά τώρα δεν γίνεται. Αν ήμασταν της άποψης ότι τίποτα δεν αλλάζει, ας πάμε σπίτια μας. Όλοι πρέπει να αλλάξουμε. Πρώτα απ' όλα οι παράγοντες. Οι διαιτητές δέχονται πιέσεις. Όλοι το γνωρίζουν. Μετά τον ορισμό έρχονται σε επαφές με τους διαιτητές! Πρέπει να συμφωνήσουμε κανείς να μην παίρνει τηλέφωνα, κανείς να μην πιέζει. Αν όμως δεν δεχθούμε να κάνουμε αλλαγές, τότε ας πάμε σπίτια μας. Οφείλουμε για το κοινό της Ελλάδας να προσπαθήσουμε. Για να έρθει κάποιος στο γήπεδο πληρώνει 20 και 30 ευρώ. Σε δύσκολες εποχές. Γι' αυτό τον άνθρωπο ελπίζουμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις".

Για προπονητικό

"Η μετακόμιση ξεκινά 1η Οκτωβρίου. Το ένα γήπεδο είναι έτοιμο και το δεύτερο σε 15 μέρες. Το τρίτο γήπεδο έχει ξεκινήσει και θα είναι έτοιμο περίπου τον Ιανουαρίο και θα έχει και κερδίδες. Μέσα στον Οκτώβρη πιστεύω θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Είχαμε προβλήματα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Είναι ένα έργο ζωής για την ΑΕΚ. Θα στεγάση την ομάδα, την ΠΑΕ, μέρος των Ακαδημιών και θα γίνει και ένα τέταρτο γήπεδο με πλαστικό χορτάρι".

Σαν επίλογο...

"Αν όλοι δείξουμε καλή διαγωγή και προθέσεις πολλά μπορούν να αλλάξουν. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλούμε τον κόσμο της ΑΕΚ στο γήπεδο την Πέμπτη"

1 σχόλιο: