Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ - ΜΑΡΟΥΣΙ 66-73, 22Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α1

Ήττα της ΑΕΚ στο μπάσκετ για την 22η αγωνιστική της Α1.
Δείτε ολόκληρο το ματς:



Του Γιώργου Νικολάου(by Basketblog.gr)
Η εξέλιξη της αναμέτρησης στο Ελληνικό πέρασε από «σαράντα κύματα», εξελίχθηκε σε «θρίλερ» εντός και εκτός παρκέ, αλλά τελικώς το Μαρούσι επικράτησε 73-66 της ΑΕΚ, που έχει φρικτά παράπονα από τη διαιτησία! Οπαδοί της «Ένωσης» -στο τέλος του ματς- επιδίωξαν να επιτεθούν στον Σταύρο Ελληνιάδη, τη στιγμή που ο παράγοντας του Αμαρουσίου κατευθυνόταν προς τη φυσούνα…
Xαρακτηριστικά ντέρμπι είχε η πρώτη περίοδος στο Ελληνικό, αν και έληξε με 26-21 υπέρ του Αμαρουσίου, που έδειχνε πιο φρέσκια ομάδα. Ο Μιχάλης Πελεκάνος προκάλεσε προβλήματα στην αμυντική προσαρμογή της γηπεδούχου, που έδειξε να μην έχει την καθαρότητα σκέψης που την διέκρινε ακόμη κι όταν έχανε στο ματς με τον Πανελλήνιο.
Στην Τρίτη περίοδο, η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε πιο εμφανής. Η ΑΕΚ περισσότερο επηρεασμένη -απ’  όσα συνέβησαν στην ανάπαυλα- σε σχέση με τον αντίπαλο της, δεν παραδόθηκε. Το Μαρούσι προηγήθηκε 52-38 στο 24΄ και έδειξε αποφασισμένο «να κλειδώσει» το ματς νωρίς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας «έστησε» κινούμενο τείχος μέσα στη ρακέτα της ΑΕΚ, με τον Χόμαν να πρωταγωνιστεί. Αλλά κι όταν η μπάλα έβγαινε έξω από την περιοχή, οι Μαρουσιώτες δεν είχαν πρόβλημα στο σουτ. Στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ θυμήθηκε το «καμπ μπακ» του αγώνα με τον Πανελλήνιο.
Ο Γκέκος άφησε τον Φράνσις στον πάγκο. Εδωσε εντολή στους Δορκοφίκη-Καλλινικίδη να διαλύουν εκτός περιοχής τα αμυντικά συστήματα του Μπαρτζώκα και ν’ ανοίγουν διαδρόμους στον κρυφό σέντερ φορ, Λαμόντ Μακ, στην επίθεση. Η ΑΕΚ βελτιώθηκε και στην άμυνα, με τον Μαζέικα να ηγείται της προσπάθειας και να ηρεμεί την ομάδα. Το σκορ έγινε 57-59 στο 33΄, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ντέρμπι, αλλά το Μαρούσι επανήλθε. Η ΑΕΚ είχε σουτ από μέσα, αλλά όχι απ’  έξω. Το Μαρούσι προηγήθηκε 64-57 στο 36΄.
Ο Γκέκος έριξε ξανά στο παρκέ τον Φράνσις, αντί του Δορκοφίκη. Το σουτ… απ’  έξω ήλθε για την «Ένωση» με τον Γκριν, ο οποίος με τρίποντο μείωσε 62-65 στο 37΄. Αντιαθλητικό φάουλ σφύριξε ο Ταβουλαρέας υπέρ του Φράνσις. Το σκορ από 62-67 έγινε 64-67 (1/2 βολές Φράνσις. ½ βολές Μακ) στο 1.20  πριν από τη λήξη. Ένα λεπτό πριν από τη λήξη ο Γκριν δίστασε, ο Μαζέικα αστόχησε, το τρίποντο δεν ήλθε ποτέ για την ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Προς το τέλος, ο Κις ευστόχησε στις 6/6 βολές, έγραψε το 66-73, που έμελε να είναι το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 36-41, 49-58
ΑΕΚ (Γκέκος): Γκριν 21 (3), Νικολαίδης 6 (2), Μαζέικα 5, Μακ 17 (1), Παπαντωνίου, Δορκοφίκης 6, Καλλινικίδης 4, Τουτζιαράκης, Φράνσις 7, Γκιζογιάννης.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Κις 18 (2), Λούκας 10, Πελεκάνος 14 (2), Μπατής 2, Χόμαν 15 (9 ριμπ.), Νάντζφεϊ 6, Μαυροειδής 6, Καλάθης, Κένταλ, Καϊμακόγλου 2
Γκριν, Νικολαΐδης, Καλλινικίδης, Μακ και Φράνσις η αρχική πεντάδα για την ΑΕΚ, Κις, Λούκας, Πελεκάνος, Καϊμακόγλου και Χόμαν αυτή του Αμαρουσίου
*Αυστηρός ο έλεγχος όσων εισέρχονται στο γήπεδο για μία ακόμη φορά. Με το σημερινό αγώνα άλλωστε ολοκληρώνεται η ποινή που είχε επιβληθεί στην ΑΕΚ μετά τα ατυχή γεγονότα του  Περιστερίου.
*Επιστροφή στη δωδεκάδα για τους Σταύρο Τουτζιαράκη και Βαγγέλη Τζόλο.
*Στιγμές έντασης πριν το τέλος του ημιχρόνου καθώς ο Λάζαρος Βορεάδης κάνει συνεχώς συστάσεις στον πάγκο της ΑΕΚ για τη συμπεριφορά του λιγοστού αλήθεια κόσμου στις εξέδρες
*Στο ημίχρονο ο Λάζαρος Βορεάδης ζητά να βγει όλος ο κόσμος έξω και να ξαναμετρηθεί με τη λίστα για να μπει εκ νέου


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου